Powered byInfoNET

Zeleni ponedjeljak što je to?

Foto: Vegan Liftz

Zeleni ponedjeljak dio je međunarodne kampanje koja se provodi u više od 30 zemalja u svijetu.

Udruga Prijatelji životinja pridružila je Hrvatsku ovoj globalnoj kampanji koja ima za cilj podizanje svijesti građana o važnosti zdrave prehrane i utjecaja proizvodnje hrane na okoliš kroz poticanje konzumiranja namirnica isključivo biljnoga podrijetla barem jedan dan u tjednu.

Jedan dan u tjednu na biljnoj prehrani promjena je u korist poboljšanja zdravlja, očuvanja okoliša i zaštite životinja.

Best Sneakers | ナイキ エア マックス エクシー "コルク/ホワイト" (NIKE AIR MAX EXCEE "Cork/White") [DJ1975-100] , Fullress , スニーカー発売日 抽選情報 ニュースを掲載!ナイキ ジョーダン ダンク シュプリーム SUPREME 等のファッション情報を配信!

U sklopu kampanje dobit ćete brojne recepte, informacije i besplatne edukativne materijale kako biste kao pojedinac, tijelo državne ili lokalne uprave i javne ustanove poput vrtića, škole, fakulteta, bolnice, restorana ili pak poduzeća uveli barem jedan dan u tjednu prehranu temeljenu na namirnicama biljnoga podrijetla kao i dobili mogućnost sudjelovanja na druge načine.

Grad Zagreb prvi je Hrvatski grad koji je potpisivanjem Deklaracije o Zelenom ponedjeljku podržao kampanju. U međuvremenu, Zeleni ponedjeljak su podržali i Ministarstvo poljoprivrede, Grad Samobor, Ministarstvo zdravlja i bivši Predsjednik Republike Hrvatske gospodin Ivo Josipović.

 

Zašto baš ponedjeljak?

Za većinu ljudi ponedjeljak je kao početak tjedna idealan za promjene. Ponedjeljkom planiramo tjedan i započinjemo aktivnosti za sljedećih šest dana. Istraživanja pokazuju da nam je lakše održati promjene ponašanja ako ih započnemo u ponedjeljak. Zato je ponedjeljak idealan dan da napravimo promjenu za svoje zdravlje i zdravlje cijeloga planeta.

Svaki ponedjeljak prigoda je da donesete pravu odluku. A ako propustite ovaj ponedjeljak, sljedeći tjedan odlična je prigoda da krenete u Zeleni ponedjeljak!

 

A što je s utorkom?

Ako ste sa Zelenim ponedjeljkom uvidjeli sve prednosti za vas i okoliš i pitate se što je s utorkom odnosno drugim danima u tjednu – ovdje je odgovor na vaše pitanje.

Nakon što steknu naviku provođenja jednog zelenog dana u tjednu na biljnoj prehrani mnogi se osjećaju zdraviji i sretniji te se zapitaju zašto se ne bi tako osjećali i ostale dane u tjednu. Odluka je na vama, samo vi odlučujete o tome hoćete li se pridružiti milijunima onih koji su svoju prehranu u potpunosti promijenili i ugradili je u svoj način života i razmišljanja te tako pomogli stvaranju boljeg svijeta budućnosti za sve nas.