Powered byInfoNET

Pečeni rebrasti krumpiri

SASTOJCI:

6-8 srednjih krumpira

Sol i papar

Maslinovo ulje

 

 

 

 

 

 

 

PRIPREMA:

Pečeni rebrasti krumpiri, poznati i kao Hasselback krumpiri, su najbolje što se može izvući iz tog skromnog ali ukusnog gomolja. Nastali su u Švedskoj, u stockholmskom Hotelu Hasselback. Cijeli trik je u rezanju oštrim nožem na tanke slojeve, a jednom izrezane krumpire možete puniti raznim nadjevima (primjerice, češnjakom i peršinom), ili ih samo ispeći sa solju, paprom i maslinovim uljem.
Najbolje bi bilo iskoristiti sezonu i odabrati mlade krumpire tanke kore. U svakom slučaju, upotrijebite krumpire za koje ste sigurni da se kora može jesti, najbolje iz ekološkog uzgoja. Dobro ih operite pod tekućom vodom i iščetkajte četkom za povrće.
Obrišite krumpire i režite oštrim nožem na tanke slojeve. Stavite ih u veliku žlicu ili između dva štapića za jelo kako ne biste prerezali krumpir do kraja. Natrljajte ih solju, popaprite, složite na papir za pečenje i lagano zalijte maslinovim uljem svaki krumpir. Pecite na 180 stupnjeva. Nakon pola sata svaki krumpir zalijte s još malo maslinovog ulja – slojevi su se sada počeli odvajati pa će krumpir lijepo poprimiti masnoću. Pecite još desetak minuta, dok ne počnu izgledati kao da su posve gotovi.
Poslužite ih kao prilog uz bilo koje glavno jelo ili same uz veliku miješanu salatu.

Recept pripremio Marko Ćustić, a ustupio Fresh.hr. Recept je vlasništvo portala Fresh.hr i daljnje kopiranje nije dopušteno.

Foto: Fresh.hr

Ostali Recepti