Škotski nacionalni nogometni stadion uvodi veganski jelovnik

Nogometni stadion škotske nacionalne vrste u Hampden parku u Glasgowu uskoro će uvesti veganski jelovnik. Stadion je dogovorio suradnju s organizacijom Vegan Events UK kako bi 14. srpnja ugostio Škotski veganski festival. Craig Younger, generalni direktor tvrtke Sodexo Sport & Leisure koja za stadion dobavlja hranu, nada se da će nadolazeći festival pomoći nadahnuti veganski jelovnik koji namjerava trajno ponuditi na stadionu. „Uz planove da lansiramo naš vlastiti veganski jelovnik kasnije tijekom godine”, Younger je izjavio, „siguran sam da će taj dan biti veliko nadahnuće”.

Na stadionu će se predstaviti stotinu štandova s veganskom ponudom, radionicama kuhanja i aktivnostima za djecu. „Želimo svima koji nisu vegani pokazati da je veganski stil života nevjerojatno dobar te da je ne samo zdrav, raznovrstan i uzbudljiv, već i praktičan, jednostavan i dostupan”, rekla je Victoria Bryceson, menadžerica organizacije Vegan Events UK. (vegnews.com)