Farmeri zabrinuti zbog smanjenja prodaje mesa

Nedavna rasprava na konferenciji Oxford Farming Conference (OFC) razvila se na pitanju hoće li 2100. godine prehrana mesom biti stvar prošlosti ili će neki članovi društva još uvijek jesti meso. Kao dio rasprave, na konferenciji su sudjelovali vegani i poljoprivrednici te su izrekli svoj stav o tome što možemo očekivati u budućnosti od uzgoja životinja radi ljudske prehrane. Voditelj kampanja za zaštitu okoliša George Monbiot tvrdio je da bi kompletno usvajanje biljne prehrane moglo postati uobičajeno do 2100. godine, baš kao što je „auto zamijenio konja i kola ili kao što je računalo zamijenilo pisaći stroj”.

Još jedan govornik koji se slaže s time da ćemo do 2100.godine prestati konzumirati meso, Philip Lymbery iz organizacije Compassion in World Farming, izrekao je kako moramo prestati jesti meso i bolje upotrijebiti zemljišta da bi uspjeli nahranili rastuće stanovništvo svijeta. Premda je na kraju rasprave stav "Vjerujem da će prehrana mesom bit stvar prošlosti do 2100. godine", dobio samo 120 odgovora "da" (276 njih izjasnilo se da neće), svi se moraju složiti s time da popularnost veganstva raste širom svijeta. Samo u Ujedinjenom Kraljevstvu broj vegana u razdoblju od 10 godina, između 2006. i 2016., povećao se za 360%. Tko zna što nosi 2100. godina. (livekindly.co)