Škotski političari podržavaju veganski izazov u cijeloj državi

Mark Ruskell, član Škotske zelene stranke, podnio je Škotskom parlamentu službeni prijedlog da priznaju organizaciji Vegan Society zasluge za trud uložen u njihovu sedmodnevnom veganskom izazovu zvanom „Plate Up for the Planet”. Louise Davies, voditeljica kampanja u Vegan Societyju, rekla je da ta kampanja ima za cilj dovesti veganstvo na dnevni red politike, osobito kada je riječ o sprječavanju klimatskih promjena. U prijedlogu se traži od Parlamenta da se složi s time da „globalno, industrija stoke stvara jednako stakleničkih plinova koliko i sve vrste transporta zajedno” te da potvrde da je „prebacivanje na veganstvo jedan od najznačajnijih koraka koji osoba može poduzeti kako bi smanjila svoj doprinos klimatskim promjenama.”

Prijedlog je dosad primio podršku članova Škotskog parlamenta kroz sve političke stranke kojima će zadatak biti glasanje za nove mjere vezane uz emisije stakleničkih plinova na sljedećem saborskom glasanju za zakon o sprječavanju klimatskih promjena. Davies je zahvalila članovima Škotskog parlamenta rekavši da je ključno da političari razviju politiku koja će voditi prema zelenijoj i suosjećajnijoj budućnosti. (vegnews.com)