Veganski bodibilderi osvojili 32 medalje na Naturally Fitu 2017.

Početkom lipnja, veganska neprofitna organizacija za bodi-bilding PlantBuilt ukupno je osvojila 32 medalje, među kojima su 22 bile zlatne, na Igrama Naturally Fit u Austinu u Texasu. Na Igrama je sudjelovalo 1000 sportaša, od čega je njih 39 bilo iz PlantBuilta, a izazvani su u raznim kategorijama tog natjecanja u fitnessu uključujući girje, powerlifting, bodi-bilding, olimpijsko dizanje utega i CrossFit.

Sara Lee iz te veganske ekipe postavila je američki i svjetski rekord iz girja. PlantBuilt su 2013. godine osnovali njezini članovi, supružnici Dani Taylor i Giacomo Marchese, kako bi dokazali da konzumacija mesnih proizvoda nije nužna za izgradnju mišića. Do danas se je u PlantBuiltovoj ekipi natjecalo više od 100 sportaša iz zemalja diljem svijeta kao što su Singapur, Novi Zeland, Australija, Kanada, Velika Britanija i Njemačka te prikupilo 20 000 dolara za pomoć veganskim organizacijama, drugim neprofitnim organizacijama i skloništima za životinje s farma. (vegnews.com)