U Engleskoj 3,1 milijun bezmesnih obroka za osnovne škole 21.09.2018.

on 21 Rujan 2018

Pod inicijativom organizacije ProVeg UK, 110 engleskih škola uključilo se u program posluživanja 3,1 milijuna bezmesnih obroka kroz sljedećih 12 mjeseci. Uvedena je obaveza barem jednog bezmesnog dana tjedno i dnevne opcije bezmesnih, poželjno veganskih obroka. Opisi bezmesnih menija prilagođeni su tako da budu privlačniji djeci, a crveno meso u potpunosti je maknuto s jelovnika. Poticanjem veće konzumacijom biljne hrane želi se smanjiti pretilost djece, smanjiti rizik od alergijskih reakcija i trovanja hranom te uspostaviti zdrave prehrambene navike djece. Osim smanjenih troškova hrane, veganski obroci primjereni su za sve i bolji su za okoliš. Organizacija vjeruje da su škole, odnosno školske kantine, idealno mjesto za mlade na kojemu mogu naučiti o zdravlju i održivom življenju. Izjavili su: "Škole mogu igrati glavnu ulogu u poticanju svojih učenika da stvore zdrave prehrambene navike odmalena i School Plates program je savršeno mjesto za početak toga." (livekindly.com)