" data-thumb="http://zeleni-ponedjeljak.com/images/images/slider/Slider7.jpg" data-link="" data-target="_self">

Zeleni ponedjeljak za početak sjajnog tjedna

Klikni ovdje za Newsletter

" data-thumb="http://zeleni-ponedjeljak.com/images/images/slider/Slide6.jpg" data-link="" data-target="_self">

Svi recepti Zelenog ponedjeljka su bezmesni i veganski...
Ukusni, zdravi, raznoliki, pomoći će vam da se osjećate odlično
iznutra i zadovoljni samim sobom.

Dobar tek!

Klikni ovdje za newsletter

" data-thumb="http://zeleni-ponedjeljak.com/images/images/slider/Slide4.jpg" data-link="" data-target="_self">

Prijavite se za tjedno dobivanje recepata

Klikni ovdje za Newsletter

Zdravlje
Read more
Ekologija
Read more
Etika
Read more

U nedavno objavljenoj kolumni The Guardiana navodi se kako su oznake na jajima koje upućuju da su iz "slobodnog uzgoja" prilično obmanjujuće za potrošače. Pisac Chas Newkey-Burden objašnjava kako kupcu odgovara imati osjećaj da čini bolji izbor kad kupuje proizvode životinjskog podrijetla s oznakama koje upućuju na humani uzgoj, no takvom kupnjom i dalje se podržava okrutnost ove industrije.

Read more

Novi projekt „Naš planet, naše zdravlje“ pokrenut je u Velikoj Britaniji kako bi pokušao restrukturirati supermarkete u više prijateljske prema okolišu. Znanstvenici sa Sveučilišta Oxford pokrenuli su suradnju s različitim supermarketima, uključujući gigantski Sainsbury koji prodaje prehrambene namirnice, da preurede police kako bi imali više ostalih proizvoda i manje mesa.

Read more

Prijatelji životinja pridružili su se projektu Go Palm Oil Free koji će trajati tijekom cijele veljače počevši od Međunarodnog dana bez palminog ulja, 1. veljače. Palmino ulje nalazi se u gotovo svim pakiranim proizvodima: čipsu, keksima, juhama, umacima, proizvodima za osobnu njegu, proizvodima za čišćenje itd. Ono se u velikim razmjerima proizvodi na golemim površinama uništenih tropskih šuma.

Read more