" data-thumb="http://zeleni-ponedjeljak.com/images/images/slider/Slider7.jpg" data-link="" data-target="_self">

Zeleni ponedjeljak za početak sjajnog tjedna

Klikni ovdje za Newsletter

" data-thumb="http://zeleni-ponedjeljak.com/images/images/slider/Slide6.jpg" data-link="" data-target="_self">

Svi recepti Zelenog ponedjeljka su bezmesni i veganski...
Ukusni, zdravi, raznoliki, pomoći će vam da se osjećate odlično
iznutra i zadovoljni samim sobom.

Dobar tek!

Klikni ovdje za newsletter

" data-thumb="http://zeleni-ponedjeljak.com/images/images/slider/Slide4.jpg" data-link="" data-target="_self">

Prijavite se za tjedno dobivanje recepata

Klikni ovdje za Newsletter

Zdravlje
Ekologija
Etika

Skupina članica i članova danskog parlamenta pristala je izbaciti životinjske proizvode iz prehrane na 22 dana. Ovo je simbolična gesta kojom žele svratiti pozornost na razorne učinke suvremenog uzgoja životinja za ljudsku prehranu na ubrzavanje klimatskih promjena i zdravlje planete. Vođa Alternativne stranke, Uffe Elbak, izjavio je da je za borbu protiv klimatskih promjena potrebno da „političari poduzmu prvi korak i počnu voditi primjerom”.

Guinness je izbacio riblji mjehur iz procesa proizvodnje točenog piva. To je prvi korak u prelasku na potpuno vegansku proizvodnju Guinness piva koja se očekuje do kraja godine, kada će sastojke životinjskog porijekla izbaciti i iz procesa proizvodnje staklenih boca i limenki.

Sretni smo i ponosni najaviti jubilarni 10. ZeGeVege festival održivog življenja! Na zagrebačkom Trgu bana Jelačića 8. i 9. rujna ove godine održat će se hrvatska Veganmania! Očekujemo 40 000 posjetitelja koji će obići naše izlagače zdrave hrane, ekoloških i drugih održivih proizvoda te kozmetike koja nije testirana na životinjama, i to iz Hrvatske i inozemstva, na stotinu štandova.